Posted on 2017. Már. 27.

Néphagyományaink szerint február 2-án ébred fel először téli álmából a medve. Kijön a barlangjából és megnézi, milyen az időjárás. Ha süt a nap, és meglátja a saját árnyékát, úgy véli, még folytatódik a tél, visszamegy aludni, de ha borongós az idő, lassan véget ér a tél.

Ehhez a jeles naphoz kapcsolódva óvodánk is Mackó-hetet tartott, melynek keretét a Maci kiállítás adta meg. Gyermekeinket megkértük, hogy minél több plüssmacit hozzanak be. Elhelyezésükhöz a sószobát barlanggá, az előteret jeges sarkká alakítottuk. 142 maci gyűlt össze. Mindenki örömmel nézegette a kiállított kedvenceket.

Délelőttönként a csoportokban folytatódott tovább a munka. Mondókákat, verseket, éneket tanultunk a maciról. Különféle kézműves technikákkal medvét barkácsoltunk. Elbáboztuk a Sajtot osztó róka mesét.

Készültünk egy állatkerti kirándulásra is, ahol megnézhettük volna, hogy bújik elő a barlangjából a medve. Sajnos ezt a kedvezőtlen időjárás meghiúsította. Azt azonban megállapítottuk, hogy a borongós időben biztos nem látta meg a medve az árnyékát.

Pénteken az óvoda gyermekei közös filmvetítésen vettek részt, a Mackótestvér című filmet néztük meg, utána Ildi néni vezetésével eljártuk a medvetáncot. Végül Erzsi néni által készített maci formájú mézes süteményt ettünk.